MJ-världen övrigt

Hjulmarknaden
Lördagen 30 november är det Hjulmarknad i Solnahallen. En av Stockholms större modellhändelser med väldigt mycket folk. Det skall byggas en modulbana i N-skala. Mats Wedberg står för huvudparten av modulerna. Det behövs många hjälpande händer under fredagen innan från typ 16- 17-tiden och också till rivningen av banan vid stängning lördag kväll. Boka in helgen i din kalender. Vi kan göra detta till ett trevligt event för oss alla med mycket tågkörning. Vi får chans att göra bra reklam både för JS och muséet.
Grimslövsträffen 2020.03.05 - 08

Grimslövsträffen är en bred träff som passar nybörjaren såväl som de mer rutinerade modulrallarna. I år håller vi till på Grimslövs Folkhögskola, där vi bor, äter och kör tåg. Vi har ambitionen att bygga banor i H0-2R, H0-3R, H0e, N-RE, americaN och skala 0, så välkommen med dina moduler. Det går även att delta utan moduler. 

På Grimslövsträffen har vi ingen marknad och ingen publik visning.

För detaljerad information: http://www.grimslov.nu/
  Tidigare händelser

Modelljärnväg genom Sverige - på Skansen

2019-10-05 och 2019-10-06


Det är juli 1967, sommaren innan högertrafikomläggningen. Upplev Sverige i miniatyr på Skansens folkparksscen Galejan där modelltågen tuffar fram genom ett 400 kvadratmeter stort landskap med tidstypiska realistiska landskap, hus, djur, skyltar, fordon och detaljer.

Modellen är i skala 1:87 och består av många moduler, konstruerade av byggare från modelljärnvägsmakarna Svenska SommarModuler, som sätts ihop till en gigantisk bana. Svenska SommarModuler finns även på plats för att berätta mer om modelljärnvägen.

Dessutom anordnar förlaget Hobbypress Förlag modellverkstad där alla barn får prova på att bygga husmodeller och måla figurer!Modellexpo08-Open, 2019
Årets modellexpo i Skytteholmsskolan i Solna, helgen 13-14 april.
Många utställare och mycket folk.
I år fanns det även ett par N-skalebanor på plats.
Gustav blev prisbelönt för sin fina Fremojaure-modul.

Länk till IPMS StockholmPåskmodulen

Christinaskolan på Lidingö  -  18-22/4 2019

ett samarrangemang mellan FNISS, SLAMRA, MMM och USMS

FNISS har N-skalemoduler och de övriga H0.


Ta kontakt med Lasse Wedberg för ytterligare information, anmälan och planering: ljudlasse@gmail.comsemafor